Podmáslí dvakrát jinak

Horko až praští, takže ideální svačinka na tyto dny je tekutá a osvěžující! Chlazené pivo je zajisté také fajn nápad, já však tentokrát nabízím svačinku nealkoholickou, vyrobenou z podmáslí. Za konzumaci podmáslí Vám poděkují Vaše střeva a navíc tím báječně zaženete žízeň. 

Níže recept na sladkou i „slanou“ verzi a asi tak na 2 menší porce či jednu pořádnou.

Slaná varianta:

  • 150ml podmáslí
  • 150ml vody
  • asi 8cm dlouhý kus salátové okurky
  • špetka soli
  • pár snítků kopru
  • pár kapek citrónové šťávy
  • (troška lisovaného česneku – pokud ho můžete a nemáte večer rande)

Sladká varianta:

  • 100ml podmáslí
  • 100ml rýžového mléka (případně mléka nebo jiné rostlinné náhražky mléka)
  • vymačkaná šťáva z 1 pomeranče
  • 4 vrchovaté polévkové lžíce borůvek
  • 2PL agávového sirupu

Postup myslím netřeba zdlouhavě popisovat. U slané verze okurku nastrouhejte nebo nakrájejte na malé kousky. Pak už jen mixujte a vesele se osvěžujte. 🙂

SVAČINET - Vaše svačinková databáze Více o Svačinetu si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.