Podzimní pizza s červenou řepou

Podzimní pizza Vás zahřeje (pokud si ji dáte ještě teplou! :-)) a rozhodně zasytí. Dát si na ní můžete vlastně, co chcete, já jsem tentokrát zvolila typickou pod/zimní surovinu – červenou řepu. A je to, věřte mi, opravdu chutná kombinace. Nebo mi nevěřte a ověřte si to sami. 🙂

Na 1 pizzu budete potřebovat:

  • těsto na pizzu (já použila to koupené, ale pokud si ho vyrobíte sami, tím lépe)
  • 2ČL zakysané smetany
  • 3ČL rajčatového protlaku
  • 2 Hermelíny Figura
  • několik plátků červené řepy (sterilované)
  • několik ančoviček

Těsto na pizzu se často prodává zabalené již s pečícím papírem, což celou výrobu značně zjednodušuje, stačí to prostě rozbalit. 🙂 Ze zakysané smetany a rajčatového protlaku si připravte základ – hmotu, kterou pak rozetřete na těsto. Pak již dle libosti na pizzu pokládejte plátky sýra, plátky řepy a ančovičky. Pečte asi 25 minut při 180 stupních, prostě pizzu vyndejte, až budou okraje hnědé, max. tmavě hnědé. 🙂

SVAČINET - Vaše svačinková databáze Více o Svačinetu si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.