Thajský dezert počesku

Inspirace pro tento recept dorazila až z Thajska a zkusila jsem udělat oblíbenou thajskou pochoutku počesku. A myslím, že se to povedlo. 🙂 Takže zde je jednoduchá varianta pro thajské „mango s lepivou kokosovou rýží“.

Na 1 porci si připravte:

  • 30g jáhel
  • libovolné rostlinné mléko
  • 3 ČL Jesenky (no jo no, tahle svačinka je tak trochu „hříšná“)
  • kousek zralého manga

Jáhly nejdříve důkladně propláchněte a spařte horkou vodou (zbavíte je tak hořkosti). Pak je uvařte doměkka v rostlinném mléce – omlouvám se, že nenapíšu přesné množství, já ho prostě přilévám podle potřeby. Mango nakrájejte na kousky. Do uvařených jáhel vmíchejte dvě lžičky Jesenky. Ještě teplé jáhly nandejte do skleničky, přidejte nakrájené mango a pokapejte ještě trochou Jesenky.

SVAČINET - Vaše svačinková databáze Více o Svačinetu si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.