Tak dnes už naštěstí víme, že hummus není žádný humus! Ale výborná a zdravá pomazánka z cizrny. Hummus už je dnes i u nás celkem „profláknutý“, ale já ho svačím moc ráda, proto zde nesmí chybět. Jeho přípravu zahajuji už den předem tím, že si namočím cirznu. Hummus lze samozřejmě připravit i ze zavařené cirzny, ale dle mého názoru to není úplně ono. Nejraději ho pak mám s kousky zeleniny jako dip.
Porci hummusu připravuji z:
Jak jsem již psala výše, začnu tím, že namočím cizrnu, alespoň na 12 hodin, vodu pak sliju a cizrnu ještě hodinu vařím. Naopak tu vodu, ve které jsem cizrnu vařila si nechávám na případné rozředění hummusu.
Vychladlou uvařenou cizrnu pak dám do mixéru, přidám vylisovaný česnek, tahini, citronovou šťávu, olej, sůl a koření. Umixuji do hladka, ochutnám a případně přidám ještě to dochucovadlo, kterého se podle mé chuti nedostává. 🙂