Topinkové „Mexiko“

Tak jsem chtěla vytvořit něco echt pikantního a dala jsem tam celou lžičku chilli pasty, ale prý by to sneslo i víc, pravil můj oblíbený „testovač“. 🙂 Tak si tam kdyžtak dejte ty lžičky třeba dvě, tři… ! 🙂 Směs je výborná je na toustu či na topince a doporučuji konzumovat v teplém stavu. 

Na větší porci pomazánky (vyjde na cca 4 tousty/topinky) budete potřebovat:

  • plechovku sterilované Bonduelle zeleniny typu Mexico (340g)
  • 1 ČL chilli pasty (či více, prostě co snesete)
  • dva žampiony
  • 1 ČL rostlinného oleje
  • 1 ČL sójové omáčky
  • 4 toasty či topinky 
  • strouhaný sýr

Slijte nálev z plechovky, sterilovanou zeleninu vhoďte do mixéru a rozmixujte. Žampiony oloupejte, nakrájete na malé kousky a osmahněte na oleji. Pak k nim přidejte sójovou omáčku a ještě chvilku restujte. Poté k orestovaným houbám přidejte rozmixovanou zeleninu, vše smíchejte a dobře prohřejte. Mezitím si opečte chléb či toast. Teplou směs rozprostřete na topinku a posypte strouhaným sýrem.

 

SVAČINET - Vaše svačinková databáze Více o Svačinetu si přečtěte zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.