Tak jsem chtěla vytvořit něco echt pikantního a dala jsem tam celou lžičku chilli pasty, ale prý by to sneslo i víc, pravil můj oblíbený „testovač“. 🙂 Tak si tam kdyžtak dejte ty lžičky třeba dvě, tři… ! 🙂 Směs je výborná je na toustu či na topince a doporučuji konzumovat v teplém stavu.
Na větší porci pomazánky (vyjde na cca 4 tousty/topinky) budete potřebovat:
Slijte nálev z plechovky, sterilovanou zeleninu vhoďte do mixéru a rozmixujte. Žampiony oloupejte, nakrájete na malé kousky a osmahněte na oleji. Pak k nim přidejte sójovou omáčku a ještě chvilku restujte. Poté k orestovaným houbám přidejte rozmixovanou zeleninu, vše smíchejte a dobře prohřejte. Mezitím si opečte chléb či toast. Teplou směs rozprostřete na topinku a posypte strouhaným sýrem.